Végre lesz új konyhám!

Pár héttel ezelőtt egy olyan szálláson jártunk, hogy el sem hittem, hogy létezik ilyen. Jó idő volt, gondoltuk a férjemmel, hogy elmegyünk valahova pár napra, csak hogy egy kicsit kikapcsolódjunk. Felmentünk egy szálláskereső oldalra és egy kisebb faluban, ahol semmi más nincs szinte, csak hatalmas erdők és a természet lágy közelsége, lefoglaltunk egy apartmant. Olyan olcsó volt és olyan szép a képeken, hogy egyből ide akartunk foglalni, így legalább mások nem zavartak és tudtunk használni egy egész kis házat, nem csak a szobát és egy miniatűr konyhát.

Mikor odaértünk azzal szembesültem, hogy minden tényleg teljes mértékben olyan, mint a képeken. Lenyűgöző volt. Hatalmas franciaágy, hatalmas konyha, kristálytiszta fürdő, volt még kandalló is és egy szép kertecske, ahol grillezni is lehetett. Én csak ámultam, főleg a konyha miatt. Már régi álmom volt, hogy felújítsuk végre a konyhánkat. Ezt a lakást, amiben lakunk, a férjem a szüleivel közösen vette még jó pár évvel ezelőtt, amikor még eléggé alacsonyan voltak a lakásárak a fővárosban. Eléggé jó állapotban van azóta is minden, de tény, hogy azért le lehetne cserélni a konyhabútorokat egy modernebbre. Van hely, van mit változtatni, de évek óta nem jutunk el idáig.

Úgy döntöttünk aztán a kis kiruccanás után, hogy nem várunk tovább és még idén megcsináljuk a felújítást. Már csak azért is, mert őzike szemekkel néztem a férjemre, hogy én is ilyen konyhát akarok. Egyik este, amikor a férjemmel otthon voltunk, arra lettem figyelmes, hogy nagyon bújja a laptopját. Kiderült, hogy talált egy honlapot, ahol arról olvasott pont, hogy hogyan lehet egy konyhabútor olcsó, vagy valami ilyesmi.

Konyhabútor olcsón? Bizony megoldható, mondtam neki már én is. Nem arra vágyom, hogy a fél Ikeát felvásároljuk és aztán a bútorokat a tündérek hozzák házhoz a hátukon és majd egy varázsló bevarázsolja őket a megfelelő helyre a konyhába. Igenis én is le tudok szerelni egy szekrényt a falról, elhúzni a bútorokat, esetleg egy-két kisebb szekrényt én is fel tudok vinni a lakásba, nem arról van szó. Ráadásul nem ragaszkodtam sohasem a vadonatúj cuccokhoz.

Az, hogy mit és éppenséggel mennyiért lehet kihozni egy ilyen felújításkor, az rajtunk is múlik. Meg a konyha méretétől, attól, hogy mekkora bútorokat, hány darabot akarunk, azok milyen minőségűek, milyen anyagból vannak, honnan rendeljük, mindent házhoz hozatunk-e avagy sem. És még sorolhatnék rengeteg dolgot. De szerencsére nem kellett, mert a férjem épp ezt a remek oldalt olvasta, amiből néha nekem is felolvasott egy-két mondatot. Aztán magát is meggyőzte arról ezáltal, hogy nem milliókról van itt szó. Szóval már alig várom, hogy végre nekiveselkedjünk és legyen egy szuper új és modern konyhám. Köszönöm ennek az oldalnak, hogy “rátalált a férjemre”, haha.:)