Már régóta nem voltunk sehol, mert felújítunk

Sajnos már idejét sem tudom megmondani, mikor voltunk valahol kikapcsolódás céljából a párommal. Rengeteget dolgozunk, ráadásul tavaly megvettük az álomházunkat, igaz, némi felújításra szorult, de tudtuk, hogy mit vállalunk ezzel. Még mindig van mit csinálni, de már látjuk a fényt az alagút végén.

Szóval mostanában nem igazán voltunk sehol, még belföldön sem. De ami késik, az nem múlik, jövőre már szeretnénk nyaralni menni valahova külföldre, de még a tervezgetés bőven ráér.

Egyelőre lefoglal minket a ház felújítása. Jelenleg most ott tartunk, hogy ablakcsere van, ugyanis a házban mindenhol korszerűtlen és csúnya ablakok voltak, egyáltalán nem illettek bele az elképzelésünkbe, ráadásul már nem is záródtak olyan jól, tehát magától értetődő volt, hogy ezeket le kell cserélni.

Pont időben találtam rá egy oldalra, ahol a műanyag ablakcseréről volt szó, ezt itt találhatod. Itt is azt írják, hogy nagyon jó választás, ha valaki műanyag ablakokra vált, hiszen minden háztartáshoz elengedhetetlen lassan az ilyen többkamrás ablak.

Igaz, a legtöbb új építésű házat már ezekkel adják el, tehát, hogy már ilyenek vannak beszerelve, amit mi vettünk, az ugyebár felújításra szorul, úgyhogy tudtuk, hogy ez azzal is fog járni, hogy az ablakokat ki kell cserélni.

A csere azzal kezdődik, hogy a régit el kell távolítani, ezt kétféleképpen lehet megoldani. Az egyik az, hogy a régi ablakot teljes mértékben kibontják a falból, a másik pedig az, hogy a régi keret megmarad, abba építik bele az új ablak tokját, de ezt nem javasolják a szakemberek. Sokszor az egész keretet el kell távolítani, amihez meg kell bontani a vakolatot is, sőt, néhány esetben a falazatot is meg kell kezdeni egy kicsit, hogy teljesen ki lehessen szedni az ablakot és a keretét.

Ha ez kész van, akkor be lehet tenni az új ablakokat, azokat beállítani pedig akkor lehet a legkönnyebben, ha előtte pontos méréseket végeztek a szakemberek.

Kemény munkával jár, nem csodálom, hogy ennyibe kerül egy ablakcsere. Az oldalon minden le van írva ezzel kapcsolatban, jól lehet belőle informálódni, mi is ezt olvastuk el, csak hogy legalább egy kicsit képbe kerüljünk, és ne nézzünk bambán a szakemberekre, ha jönnek és megcsinálják az ablakokat.

Szóval ha végre kész lesz a felújítás, akkor talán el tudunk végre menni valahova kicsit pihenni és feltöltődni, amiről aztán később ismét tudok majd írni.