Vadvirágos ősgyep kialakítása a panzió előtt

Edina barátom, akinek vidéken van egy fantasztikus kis családias panziója, azzal keresett meg, hogy a ősgyep fűmagra lenne szüksége, ugyanis varázslatos gyepet szeretne kialakítani a panzió előtt. A panziót tavaly fejezték be véglegesen, de már előtte is fogadtak szállóvendégeket, csak akkor még a földszinten, mostantól már az emeleten is tudnak vendégeket fogadni. Edina mesélte, hogy most már az utolsó simítás csak az ősgyep kialakítása lenne. Azt is említette, hogy nem szeretne olyan pázsitot, amiket másoknál lát, ahol a fűszálak olyan katonás sorrendben álldogálnak, ehelyett inkább egy valódi környezetbe illő gyep minden vágya.

Amikor nálunk volt, látta, hogy milyen szép a gyep a kertben, ezért fordult hozzám. Azt el kellett mondanom neki, hogy kimondottan ősgyep fűmag nem létezik, hanem különböző módon lehet az ősgyepet kialakítani otthon. Elküldtem neki a gazdabolt webáruháznak az elérhetőségét, ahonnan egyszerűen online megrendelheti az új gyephez a fűmagokat, ahol sokféle fűmag elérhető. A gazdabolt fűmag kategóriában további alkategóriák találhatók, mint a professzionális fűmag és házi kerti fűmag kategória. Azon kívül, hogy a megfelelő fűmagot kiválasztottuk a webáruházból, én még azt is javasoltam neki, hogy a valódi erdei hatás kedvéért mezei virágmagot is vásároljon a gazdabolt weboldaláról, és ilyen magkeveréket is szórjon el a füvesítés során, akár úgy, mint hogyha egy virágágyást szeretne létrehozni, akár kicsit szanaszét, hogy a fűből itt-ott nőjön ki a mezei virág.

Nagyon tetszett neki ez az ötlet, és megörült, hogy egy weboldalról minden megvásárolható ahhoz, hogy ki tudja alakítani a panzió előtti álom gyepet. Nem valami nagy intelmet felhasználó, de miután megmutattam neki a webáruház oldalát, rájött arra, hogy annyira könnyen kezelhető a weboldal, hogy ezt még ő maga is meg tudja oldani. Nem sokkal később mesélte el nekem, hogy milyen gyorsan feltalálta magát a weboldalon, ahonnan végül megrendelte a gyephez szükséges fűmagkeveréket, és a tanácsomra a korábban említett mezei virágmag keveréket is megrendelte a weboldalról, valamint végül még néhány szerszámot is beszerzett a gazdabolt webáruházból. Azt is mondta nekem, hogy látta, hogy még sok egyéb mezőgazdasági termék elérhető náluk, így, ha legközelebb ilyenre lesz szükségük, újból tőlük fog rendelni, de már kiszemelt mást is, amit hamarosan meg fog rendelni. Ezenkívül említette, hogy a fűmagoknál talált egy fűdoktor nevű terméket, ami kis kiszerelésben tartalmaz fűmagot, és arra jó, hogy a gyepeknél jelentkező kisebb hibák javításánál nagy segítség, erre is azonnal lecsapott, hisz bár csak most kezdik a gyepesítést, később még jól jöhet. Mondta, hogy egyelőre a párjának még nem merte megmutatni, mert talált néhány dolgot igen jó áron, ami jól jöhet neki barkácsoláskor, így a következő rendelésbe ezek fognak bekerülni, kiváló születésnapi ajándékok lesznek.

Nagyra értékelte, hogy a webáruház az ő kis falujába is kiszállítja a megrendelést, így nem kell neki kocsiba ülni és hosszú órákat vezetni, hogy mindent be tudjon szerezni az új gyep kialakításához. A GLS futárszolgálat vitte ki nekik a csomagot, a szállítási díj pedig teljesen korrekt volt, a megrendelt csomag súlyához volt igazítva. Azt mondta, hogy még a futár is igen jó fej volt, ami teljesen feldobta a napját, de az volt a pont az i-re, amikor meglátta a minőségi csomagolásban rejlő magokat. Azonnal lázba jött, és felhívott, hogy milyen szuper webáruházat ajánlottam neki, és mennyire hálás ezért nekem. A munkálatokat hamarosan elkezdik, mire legközelebb lemegyek hozzájuk, már valószínűleg az eredményt fogom látni, remélem, vigyázni fognak a vadvirágokra, hiszen azokat nem lenne jó ötlet fűnyíróval megnyesni.