A panziónkban tartott esküvőn Selfiegéppel fotózkodott a násznép

Családunk büszkesége kis panziónk, amely már több mint ötven éve üzemel szeretett településünk egyik legszebb épületében. Szerencsésnek mondhatom magam, mert három generáció dolgozik itt a mai napig együtt: nagyapám és nagyanyám a panzió két vezetője, az ő kezükben fut össze minden fontos szál. Édesapám séfként dolgozik, anyukám pedig a panzió megjelenéséért, egységes arculatáért felel. Én néhány éve kezdtem dolgozni a családi vállalkozásban mint PR és marketing szakember. Amikor lediplomáztam, még nem voltam benne biztos, hogy itt szeretnék kikötni, a gyakorlatomat is direkt máshol végeztem, teljesen más területen, nehogy meggyanúsítson bárki is azzal, hogy csak a családom révén vagyok képes boldogulni. Aztán mégis itt álltam munkába, ide húzott a szívem. Annyira jó látni, hogy a mama és a papa ennyi év után is ilyen jól működnek együtt, és szerencsére kiváló egészségnek is örvendenek. Lassan azért szeretnék átadni a stafétabotot, de a szüleim nem azok a kifejezetten vezetői típusok. Papám mindig azzal heccel, hogy túl fiatalon leszek a hely igazgatója, miközben tudja, hogy nagyon félek ettől a hatalmas kihívástól és még nem érzem rá késznek magam. De valahol legbelül mégis vágyom rá, és nap mint nap azon dolgozom, hogy egyszer majd tényleg méltó legyek rá, és ugyanezt a színvonalat tartani tudjam, ugyanolyan határozottan és tiszta szívből tudjam kormányozni a hajót, mint a nagyszüleim.

A panziónknak gyönyörű, hatalmas kerthelyisége van, ez némiképp ellensúlyozza nem túl sok férőhelyét. Noha a bővítés tervben van, idáig nem került rá sor, ugyanis mindig teltházzal üzemelünk, a felújítás pedig biztosan megzavarná mindezt. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több, évtizedek óta visszatérő családunk van! Noha idővel modernebbek lettünk és alapvetően elegánsnak mondható a stílusunk, a sznobság mindig is távol állt tőlünk és az árainkat is igyekeztünk mindig barátian tartani. Mindez azt eredményezi, hogy nem csak nyaralók, turisták jönnek szívesen hozzánk, hanem helybéliek és környékbeliek is. Mindannyiukat régi ismerősökként köszönthetjük már, ahogy említettük is, a törzsvendégeinkért különösen hálásak vagyunk.

Az pedig mindig külön öröm számunkra, amikor egy-egy kedves barát számára nyújthatunk helyszínt élete egyik legszebb és legemlékezetesebb napjához – bizony, az esküvők a kedvenceink! Múlt héten édesapám volt osztálytársának nagyobbik lánya házasodott, én aznap dolgoztam. A dekoráció egyszerűen lélegzetelállító volt, a rozsdaszín, a sötétzöld és az itt-ott felbukkanó bíbor olyan jól harmonizált az őszi tájjal, mintha összetartoznának.

Sok esküvőt láttam már, és hajlamos vagyok azt gondolni, hogy minden trükkel és szokással tisztában vagyok, de még engem is érnek meglepetések – ugyanis a Selfiegéppel most találkoztam először. Ez egy nagyon okos és praktikus szerkezet, ami kiváló alternatíva a szüntelenül kattintgató nagynénik leszerelésére, vagy a néhány pohár pezsgő után szelfizni próbáló barátok-barátnők megsegítésére. A Selfiegép tulajdonképpen egy fotóautomata, amely három kiváló eszközt egyesít: egy tükörreflexes kamerát, egy profi, stúdióminőségű vakut és egy fotónyomtatót. Ha szeretnél pár különleges fotót az esküvői fényképalbumba, és a násznépnek is szívesen adnál valami személyre szóló, különleges ajándékot, akkor biztos vagyok benne, hogy ez a legjobb ajánlat számodra.

A szerkezet használata ugyan nagyon könnyű – tulajdonképpen csak meg kell érintenünk a képernyőt, elég egyértelmű -, a Selfiegép csapata egy nagyon készséges és segítőkész kollégát is kiküld az eseményre annak érdekében, hogy biztos gördülékenyen menjen a fotózkodás és maximális legyen az élmény. Szükség esetén hátterek bérlésére is lehetősége nyílik a megrendelőnek, az alap fehér háttér benne foglaltatik az árban, az extrább, színes és mintás hátterek pedig felár ellenében vehetők igénybe. A háttereket egyébként megtekinthetjük a honlapon, így előre tudunk tervezni abban, melyik illik legjobban az eseményünk dizájnjához.

Merthogy nem csak esküvőkön dívik a Selfiegép, azaz a Fotóbox! Mint megtudtam, szülinapi bulikon, céges rendezvényeken, óévbúcsúztatókon is nagy népszerűségnek örvend ez a csodamasina. De miben rejlik a titka? Mitől ilyen egyedi? Azt hiszem, ebben nagy szerepe van a személyre szabhatóságnak. A személyre szabható fotópapír segítségével ugyanis a rendezvényünk minden elemét összehangolhatjuk. Szeretnél egy egyedi logót, legyen szó akár a szerelmed monogramjáról és a sajátodról, vagy épp a céges karácsonyozást szeretnéd feldobni egy, a logótokkal ellátott fotókerettel? Számukra ez sem akadály, és ha akarod, az esemény helyét és időpontját is feltüntetik a papírokon. A mókát fokozzák még a különböző vicces kellékek, amik a Selfiegép mellett kapnak helyet. Így a csapat pózolhat vicces fejfedőkkel, műbajusszal és különböző kis táblákkal is, a végeredménynek csak a képzelet szabhat határt.

De térjünk vissza az aktuális eseményünkhöz… Az este során korlátlan számú nyomtatás állt rendelkezésre, darabszámi korlátozás nélkül, ez egy igen fontos szempont a hasonló eseményeken szintén előforduló polaroid gépekkel szemben, ahol drága anyagköltséggel és bizonyos darabszámi korláttal tervezhetünk.

Az esküvői fényképalbum legszebb darabjai lehetnek a Selfiebox által készített fotók. Ugyanis biztosan kiváló minőségben készülnek el, ezt a csúcskategóriás gép garantálja. Nincs elmosódás, nem fogy el a tárhely, nem merül le a kamera. Hab a(z esküvői) tortán, hogy az elkészült fényképek digitális formában tárolódnak, így az esemény után a megrendelőhöz mindegyik kép eljut, még ha a kinyomtatott verzió esetleg el is keveredne. A fotók így bármelyik közösségi oldalon megoszthatóak, tulajdonképpen kettő az egyben ajánlat révén kétféle verzióban juthatunk hozzájuk.

A cég honlapján minden információt megtalálhatunk, az összes általuk biztosított szolgáltatástól a kiszállási feltételeken át egészen az árakig. Utóbbi kettőről az alábbi információkkal tudok szolgálni: a Selfiegép-Fotóbox szolgáltatás az ország egész területén elérhető. Budapesten a kiszállás teljesen ingyenes, egyéb településekre pedig a fővárostól számolva 60 Ft/km áron tudják a kiszállást biztosítani. A bérlés ára munkanapokon és hétvégén, valamint munkanapokon is ugyanúgy alakul, egyedül szilveszter éjszakára szükséges egyedi árajánlatot kérni. (Ez egyébként több Selfiegép egyidejű bérlésére is vonatkozik.) A különböző csomagok alapján az eszköz 4, 6 vagy 8 órán örvendeztetheti a társaságot, a túlóra díja minden esetben 13 ezer Ft/óra. Az oldalon találunk még számos, a szolgáltatásukkal kapcsolatos cikket, amelyeket nagyon izgalmasnak találtam. Szeretem azt, amikor szívvel-lélekkel dolgozik egy csapat azon, hogy mások örömét még kerekebbé tegye. A galériában látható fotókon a Fotóbox mutatkozik be számunkra, illetve néhány korábbi eseményről kapunk fényképeket ízelítő gyanánt.

Annyira megfogott ez az egész, hogy elhatároztam, a legjobb barátnőm 30. születésnapjára szervezett meglepetésbulira beszerzek 1-2 ilyen csodaeszközt. Előtte biztosan készítek egy személyre szabott keretet a dátummal és valami ránk jellemző, rövid belső poénnal feliratozva, amit biztosan érteni és értékelni fog.

Szívből ajánlom mindenkinek, hogy adjon egy esélyt ennek a modern ötletnek, hiszen kettőt pislogunk, és máris hagyománnyá válik! Remélem, hogy még sok szép esküvőt tarthatunk a panziónk falai közt, amelyeken valószínűleg a Selfiebox is jelen lesz.