Itt egy jó tipp, ha véletlenül tönkretennéd a barátnőd laptopját

Télen voltam egy szuper kis panzióban az egyik barátnőmmel, Eszterrel. Tirol volt az úti célunk, gondoltuk kirándulunk egy jót, elüldögélünk egy kedves kis hüttében. Valójában fotózni és videókat készíteni mentünk oda, mert Eszter fotósnak tanul és az egyik egyetemi projektmunkájához szüksége volt pár jól sikerült fotóra. Kezdetben azt gondoltuk, hogy felmegyünk a Bükkbe, de úgy gondoltuk, hogy akkor inkább gondolkozzunk kicsit nagyban. Ott mégiscsak több a hó, emiatt a táj is szebb, és úgysem volt egyikünk sem még Tirolban addig. És tényleg nagyon jól éreztük magunkat. Megpróbálkoztunk a síeléssel is, de rájöttünk, hogyha van olyan sport, ami nem nekünk való, akkor ez az.

Persze jókat is sétáltunk, nagyokat kirándultunk, és fantasztikus fotókat és videókat tudtunk készíteni. Hazafelé beugrottunk a bécsi karácsonyi vásárra is.

A dologhoz hozzátartozik, hogy történt egy kis baleset az utolsó napon a szállásunkon, bár szerencse, hogy csak akkor. Eszter laptopja töltőn volt, amit én nem vettem észre, és sajnos beleakadtam a kábelbe és lerántottam a padlóra a gépet. És hát, betört a képernyő, illetve nem csukódott le rendesen.

Természetesen nagyon rosszul éreztem magam, és azonnal neki is álltam annak, hogy találjak egy szuper szervizt, ahová később el is vittem a laptopot. Ez a hely pedig a pcmentor laptop szerviz volt. Valójában kértem hozzá egy kis segítséget az ismerőseimtől, és ők küldték el nekem a honlapjukat.

Körül is néztem rajta és egy nagyon tartalmas honlappal találtam szembe magam. Több lehetséges problémát is felsoroltak, amit szervizeléssel lehet megoldani, és szerencsére mind a két eshetőségről találtam néhány információt.

A laptopok képernyőjének cseréje harmincötezer forint környékén mozog. De ami igazán megfogta a figyelmem az az volt, hogy speciális képernyőket is be tudnak szerezni, nekem pedig erre is volt szükségem. Eszter valahol külföldön vette a laptopját, és nagyon nehéz alkatrészhez jutni. Ami szintén fontos volt, hogy szuper gyorsan el tudják végezni a javítást, általában körülbelül három napot vesz igénybe egy ilyen probléma megoldása a pcmentornál.

Szerencsére a lecsukódási probléma sem egy megoldhatatlan dolog, valójában igazán egyszerű. Legalábbis olvasva. Ilyenkor a zsanérokat szokták kicserélni. A javítás ára és ideje függ persze attól is, hogy törtek-e el más alkatrészek is, illetve, hogy azokat mennyi idő alatt tudják beszerezni. Persze itt is lehet szó nagyobb javításról, hiszen sok minden eltörhet, amit mi nem látunk. Pont emiatt elég széles skálán mozoghat a végösszeg. A honlap szerint a munkadíj 12.000 és 24.000 forint között mozog, míg maga a javítás 22.000 forint körül van, de elérheti akár a 70.000 forintot is. De mint mondtam, ez nagyon sok mindentől függ, de ezt a szakértők sokkal jobban tudják.

Egyébként, ha a pcmentorhoz viszi valaki a laptopját, nem csak az adott problémával foglalkoznak, ami szerintem azt mutatja, hogy nagyon alapos munkát végeznek. Minden szervizelés alkalmával alaposan átnézik a laptopot, kívül-belül, hogy vannak-e más egyéb problémák, illetve ki is tisztítják azt. És természetesen a javításra garanciát is vállalnak. Úgyhogy ha esetleg a saját laptopomat is hazavágnám, akkor egyből tudni fogom, hogy a megoldás a pcmentor laptop szerviz lesz.

pcmentor laptop szerviz