Egyedi pólót a kisebb panziókba is!

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy rengeteg időt tölthettem nagyobb, neves szállodaláncok szállásain. Európában is jellemző, a tengerentúlon meg aztán pláne, hogy ezek a szállásadók saját magukat is eladják márkaként. Mit értek ezalatt? Hát azt, hogy mindig van egy ajándékbolt a hotel aljában, ahol lehet kapni például Hiltonos bögrét, vagy Hard Rockos pólót. Ez mindig nagyon tetszett, mert ha már elég nagy név vagy, az emberek úgyis megveszik a holmidat és ebből egy zsák pénzt lehet pluszban kaszálni, tekintve, hogy az előállítás költsége kicsi. Ha pedig nem vagy elég híres ahhoz, hogy a neved önmagában húzó legyen, de vagy annyira kreatív, hogy egy ötletes grafika mellé rejted el a neved, mégis lesz kereslet a termékre és ez bizony azon kívül, hogy pénzt hoz a konyhára, ingyen reklámként is funkcionál. Kihagyott ziccernek tartom tehát, hogyha a kisebb szállásadók nem élnek egy ilyen lehetőséggel csak azért, mert ők “kicsik” ehhez.

Az egyedi póló csináltatása egyébként gyerekjáték, bár azt hiszem ezzel nem árultam el nagy újdonságot. Hogyha kicsit utánanézünk, az internet varázslatos világában számtalan lehetőséget találni, akik foglalkoznak ilyen megrendelések teljesítésével. Számomra eddig a legjobban a Lolmarkt jött be. Leadtam neten a megrendelést az adott nap délig bezárólag és másnap már mehettem is átvenni a terméket, függetlenül attól, hogy 5 darabot rendeltem, vagy 50-t. Természetesen házhoz szállítást is vállalnak, csak én nagyon közel lakok az egyik üzletükhöz, ezért egyszerűbb akkor beugranom hozzájuk, amikor én akarok, nem pedig tűkön ülve várni a futárt, hogy vajon akkor ér-e oda, amikor ígérte. Kisebb tételek esetén nem jár akkora kedvezmény, de minél többet rendelünk egy mintából, annál olcsóbbá válik a póló darabára. Éppen ezért, ha még grafikussal is terveztetjük meg a mintát külön, rövid fejszámolás után kiderül, hogy egy kis gondolkodással és tervezéssel hamar jövedelmezővé tehető ez a kis mellékvágány egy kisebb szálló esetében. Az egyedi pólók mellett ugyanúgy szóba jöhetnek a bögrék, pulcsik, kulcstartók, na meg persze minden, ami valamilyen formában összehozható a szálloda arculatával. Ha például teszem azt egy hód a szálloda arca, akkor biztos, hogy csináltatnék hód plüssöket cuki, feliratos pólókkal. Na jó, csak viccelek, de a lényeg szerintem lejött belőle. Gondoljuk végig, lássuk meg a piaci rést és lovagoljuk meg a lehetőséget, mert ebben bizony ha hihető, ha nem, rengeteg pénz van. Az embereknek valahogy elmegy az eszük ha pihenésről és nyaralásról van szó és hajlandóak olyan teljesen felesleges dolgokra költeni, amik az átlag unalmas hétköznapokon eszükbe se jutnának. Mocsok egy dolog, de nekünk ezt kell kihasználni.

Érdemes tehát olyan szolgáltatóval megállapodni, akinek vagy sokféle alaptermék található meg a portfóliójában, vagy hajlandó a termékkört a megrendelő igényei szerint rugalmasan bővíteni. Erre vonatkozólag rengeteg szimpatikus gondolat olvasható a Lolmarkt honlapján egyébként, szóval továbbra sem tervezem, hogy váltanék, ezek után is tőlük fogok egyedi pólót rendelni. Annál is inkább, mert már egyszer végigbogarásztam a fényképes segédletükön keresztül, hogy mekkora pólót rendeljek magamnak és nem akarom még egyszer végigjárni ezt a procedúrát, ami jól bevált azt meg kell tartani. Jön a tavasz, kelleni is fog pár új terv, hogy miben tűnhetek ki mindenki más közül. Szeretem ezeket a megoldásokat, ettől igazán eredetinek érzem magam és szerintem tökjó, hogy sokan építenek ilyen ötletekre vállalkozást manapság.

egyedi póló