Apró figyelmesség a panziótól

A hétvégét egy kis panzióban töltöttük, végre elszabadultunk egy kis pihenésre. Amikor megérkeztünk, azonnal birtokba is vettük a szobánkat, ami pontosan úgy nézett ki, mint az internetes fotók alapján vártuk. Minden tiszta volt és rendezett, hangulatos kis szoba volt. Az egész panzió kis családias hangulatot árasztott, szerencsére nem volt nagy nyüzsgés és mindenki nagyon kedves és segítőkész volt a személyzet tagjai közül. Ennek már önmagában nagyon örültünk, de amikor még egy kis tégely kakaóvajat is találtunk a fürdőszobában, akkor már tényleg csak csodáltuk a panzió vezetőségének figyelmességét.

Na de miért volt szükségünk kakaóvajra és egyáltalán mi is az? Nos, a kakaóvajat a kakaóbabból sajtolják, így egy sűrű, szilárd valamit kapnak. A kakaóvaj színe sárgás, nagyjából úgy kell elképzelni a színét, mint a fehércsokinak; a fehércsokiban ugyanis rengeteg kakaóvaj van. Kozmetikai és szépségápolási termékekből már ismerős lehet, mostanában nagyon felkapott lett a kakaóvaj. Vannak hajpakolások, arcmaszkok, arcradírok, testvajak, bőrradírok, testápolók, ránctalanító krémek és még sorolhatnám, amik kakaóvajat tartalmaznak. Ez az anyag ugyanis hidratálja a bőrt, feszesíti, de csökkenti az égő és húzódó érzést, amit a bőr szárazsága vagy a leégés okoz, vitaminokkal táplálja és puhítja is, szóval tényleg univerzális. Hajra is emiatt használják, egy kakaóvajas tápláló pakolás csodákat képes művelni a fakó, töredezett, száraz hajjal.

A kakaóvaj bőrpuhító és hidratáló tulajdonságára volt szüksége a feleségemnek, amikor az egész napos fürdőzésből és szaunázásból felérve nagyon viszketett az egész arca. Ugyan vitt magával arckrémet, de az nem volt elég, hogy csökkenjen a bőr pirossága és hámlása. Tüzetesen körülnéztünk a fürdőszobában, hátha találtuk valami hasznos krémet, ami segíthet és így találtuk meg a kakaóvajas kis tégelyt. Nagyon megörültünk neki, bár én azt sem tudtam, mi az, de a feleségem felvilágosított. A bőre hamar be is itta a kakaóvajat, néhány óra elteltével már semmi nem látszott rajta. Annyira bevált a kakaóvaj a feleségemnek, hogy a hazaérkezésünk után rendelt is az interneten, a Kakaóvaj 100% (nem dezodorált) | Humanity keresőszavak segítségével.