Mindig történik valami…

Komolyan kezdem azt hinni, hogy engem direkt kerül a szerencse. Sőt, a sors nagyon jókat nevet rajtam a balszerencsével karöltve, mert mindig történik valami káresemény a környezetemben és mindig a legrosszabb időzítéssel.

A legutóbbi ilyen esetkor éppen a barátnőmmel vonultunk el egy csendes, romantikus hétvégére kettesben. Csak három napról volt szó, de mi mégis igazi megváltásnak éreztünk; mindkettőnk munkahelyén őrültek háza volt és ránk fért már a pihenés. Egy népszerű szálláskereső oldalon keresztül le is foglaltuk a hotelszobánkat és már egy egész napja élveztük a pihenést, amikor anyukám felhívott telefonon. Már itt rosszat sejtettem, de hamarosan meg is bizonyosodhattam róla, hogy sejtésem beigazolódik. Anyukámat bíztuk meg a törpenyuszink gondozásával; mivel nem lakik messze, minden nap átment néhány órára a lakásomba.

Anyukám zaklatottan elmesélte, hogy valószínűleg csőtörés van a lakásomban, apukámat már hívta, de ő nem fog odaérni esténél előbb. A hír hallatán én is ideges lettem, de szerencsére kötöttem lakásbiztosítást, és a lakásbiztosítás csőtörés esetén is véd. Ez volt az én nagy mázlim, hiszen fájt volna a fejem rendesen, ha a saját zsebembe kellett volna nyúlnom. A lakásbiztosítás csőtörés mellett beázás vagy más kár esetében is nagyon hasznos, de ezt hála az égnek nem a saját bőrömön tapasztaltam meg.

Így végződött a várva várt pihenésünk, de én már meg sem lepődtem.