A szálloda hiányosságait olcsón tudtam pótolni, hála az akciós újságnak

A munkám miatt nagyon gyakran kell utaznom. Sokszor előfordult már, hogy az ország egyik végéből a másikba kell eljutnom, és vissza, ami azért valljuk meg, elég fárasztó tud lenni. Órákat vezetni, majd az ügyféllel találkozni, minden megbeszélést lefolytatni, majd megint újra autóba ülni csak azért, hogy minimum 5 órát ülhessek a kocsiban. A nap pedig ekkorra már teljesen el is szállt. Ha szerencsém van, egy ilyen hosszabb üzleti út után általában nem kell a következő nap megint autóba ülnöm, de néha ez is megesik. A múlt hét pont egy ilyen alkalom volt. Két nap is különböző városokba kellett mennem, amik 1-2 óra távolságra voltak egymástól. Így hát úgy döntöttem, hogy okosabb, ha az éjszakát egy kisebb szállodában töltöm, így másnap sokkal kipihentebben látok neki a munkának.

Már eléggé a hónap vége felé jártunk, és amúgy is sokat kellett költenem benzinre, így nem maradt túl sok pénzem a szállásra. A szerény kis szobám, ahol az éjszakát töltöttem valóban csupán egy ágyból, és kisebb szekrényből, egy székből és egy kétes tisztaságú fürdőszobából állt. Nem is tudom miért gondoltam, hogy a fürdőben lenne majd fogkrém és szappan. Túlságosan hozzászokhattam már talán ahhoz, hogy a legtöbb hotel ma már azért ellátja alapvető tisztálkodószerekkel a vendégeit. Hát ez a szálloda pont nem. Nekem azonban másnap fessen és frissen kellett az ügyfél elé állnom. Muszáj volt tehát valahonnan beszereznem az említett piperéket. És amúgy is, már szinte számláltam a perceket addig, amíg egy frissítő zuhanyt vehetek. Tusfürdő nélkül azonban ehhez sem annyira fűlött a fogam. Mint már említettem, nagyon kevés pénzem maradt a következő napra, és még a tankolásra is kellett hagynom belőle.

Próbáltam kiokoskodni, hogy miként tudhatnám meg, hol juthatok legolcsóbban tusfürdőhöz és fogkrémhez. Ekkor jutott eszembe a nagynéném egyik praktikája. Ő folyamatosan figyeli a különböző akciós újságokat, összehasonlítja bennük az árakat, és mindig oda megy vásárolni, ahol éppen a legolcsóbb a kívánt termék. Igen ám, de én honnan szerezzek hirtelen egy rakat akciós újságot? Aztán eszembe jutott, hátha az interneten találok olyan oldalt, ahol több újság is elérhető. Be is vált a számításom. Az Akcióleső oldal pont egy olyan lap, ami számos üzlet akciós újságját és kuponját gyűjti össze egy helyen. Rá is kerestem a Rossmann heti akciós termékeire. És láss csodát, egy csomó tusfürdő és fogkrém kedvezményes áron volt kapható még éppen aznap. Rohantam is, hogy ha lehet még zárás előtt odaérjek a legközelebbi Rossmann üzletbe.

Mindössze pár száz forintból meg tudtam venni mindent amire szükségem volt, és ráadásul nem is akármilyen olcsó, márkátlan termékeket. Most már semmi sem állhatott közém és a várva várt zuhanyzás közé. Másnap pedig kipihenten (és tisztán) mehettem újra a dolgomra. Amikor volt egy szabad percem, megint felmentem az Akcióleső oldalra, hogy megnézzem, milyen üzletek újságait töltik fel. Szinte az összes általam ismert üzletet megtaláltam. És nem csak újságokat, hanem még utazásra, szállodai foglalásra, és egyéb szolgáltatásokra felhasználható letölthető kuponokat is. Ki tudja, az is megeshet, hogy a végén még a jövő évi nyaralásomat is az Akciólesőnek köszönhetően tudom majd olcsóbban lefoglalni? Lényeg a lényeg, most már tudom hova forduljak, ha a hó végi bevásárláskor nem tudok annyit költeni.