Kalandos kirándulás

Egy pár éve a nővéremmel kitaláltuk, hogy kellene egy közös hobbi. Tekintve, hogy mindketten otthonról dolgozunk, abban megegyeztünk, hogy valami kinti tevékenységet keressünk. Régebben mindketten sokat jártunk futni a közeli sportpályára, szóval arra gondoltunk, hogy ezt az egészet vigyük ki a természetbe. Így jött a terepfutás ötlete. Kitaláltuk tehát, hogy minden nyáron két hetet elmegyünk a kedvenc panziónkba, ami egy gyönyörű erdő mellett található. Az év többi részében pedig eljárunk a város szélén levő botanikus kertbe.

Le is foglaltuk a szállást, és elkezdtük listába szedni, hogy mire lesz majd szükségünk. Mindketten igyekszünk bio- és reform élelmiszereket használni, és már volt egy jól bevált hely, ahonnan beszerezhettünk mindent, ami csak kellett. Megnyitottam hát a böngészőmet, ahol rögtön megnyílt az előző keresés, és az oldalon szép kék betűkkel megjelent az “A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online” felirat. Évek óta a Biocity-től rendelek én is és a nővérem is, így hát az utazáshoz szükséges bevásárlást is egyértelmű volt, hogy itt fogjuk intézni. Mivel rendszeres vásárlók vagyunk, ezért a jutalom rendszerüknek köszönhetően mindig van valamennyi kedvezményünk, amit szeretünk is kihasználni. Össze is egyeztettem a szükséges dolgokat a nővéremmel (néha együtt intézzük a vásárlást a Biocity-ből), és le is adtam a rendelést.

Három nappal később hozta is a futár a csomagot. Gyorsan kibontottam, szokás szerint minden rendben volt a rendeléssel, minden épségben és hiánytalanul megérkezett. Másnapra összepakoltam, és a megbeszélt időben hallottam is a dudaszót, ami a nővérem érkezését jelezte. Izgatottan nekivágtunk az útnak.

Egy kis segítség

Az első pár nap gyorsan eltelt, ahogy elkezdtük felfedezni a környéket. Először csak rövidebb távokat futottunk és többet sétáltunk. Bár a panziónak volt saját étterme, szerencsére rendelkeztek egy kisebb konyhával, amit használhattak a vendégek, ha maguk akartak főzni. Nem mintha rossz lett volna az étterem, egyszerűen csak jobban szeretjük a Biocity reform élelmiszerboltból rendelt alapanyagokból készült ételt.

Egyik nap, amikor leültünk ebédelni, meghallottuk, hogy egy hölgy kissé bosszankodva diskurál a szakáccsal. A szavaiból azt vettük ki, hogy neki és a kislányának gluténmentes ételeket kell enniük. Ezt jelezték is a panziónak, akik intézkedtek is az ügyben, azonban a kért alapanyagok nem érkeztek meg. Odamentem hozzájuk, és a telefonomon kikerestem “A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online” elnevezésű, lementett oldalt. Egyrészt javasoltam, hogy innen rendeljenek, mivel elég sok gluténmentes élelmiszert találhatnak ebben a boltban. Másrészt felajánlottam, hogy addig, amíg megérkezik a rendelés, mi szívesen adunk azokból az alapanyagokból, amiket hoztunk, mivel van közte néhány, ami illik a gluténmentes diétába. A hölgy is és a szakács is nagyon megörült, és le is csaptak a lehetőségre. Gyorsan megmutattam nekik az oldalt, hogy minél előbb leadhassák a rendelést.

Na, mit is felejtettünk el?

Utazásunk lassan a félidőhöz érkezett, így eljött a perc, hogy lefussuk a leghosszabb távot, amit elterveztünk. A szokásos bemelegítés után el is indultunk. A terep elején minden rendben ment, viszont mire a feléig elértünk, már éreztem, hogy a térdem nem igazán örül a nagyobb megterhelésnek. Már majdnem visszaértünk a szállásra, amikor mindketten lelassítottunk, és végül megálltunk. Egymásra néztünk a nővéremmel, és zavartan nevetve fejtettük ki, hogy kinek hol fáj. Szép lassan visszabicegtünk, és elkezdtük átnézni a holminkat, hogy hoztunk-e sportkrémet. Bosszankodva állapítottuk meg, hogy egyikünknek se jutott eszébe.

Nekem hirtelen bevillant, hogy mintha a kedvenc bio boltunkban láttam volna, hogy sportoláshoz is vannak termékeik. Megnyitottam hát böngészőt, ahol a szokásos barátságos A Te bioáruházad már 10 éve | Biocity Online oldal fogadott. Nemcsak, hogy találtam sportkrémet, de még sportoláshoz ajánlott étrend kiegészítőkbe is belefutottam. Protein szeleteket és italport is találtunk, és úgy gondoltuk, hogy ezt is hasznos lenne a kosárba tenni, ha nem is most, hanem a későbbiekben. Szerencsére elég hamar meg is érkezett a rendelés, el is kezdtük használni a rendelt sport- és ízületre való krémeket. Egy kis pihenéssel kiegészítve, a nyaralás végét is sportolással tudtuk eltölteni, köszönhetően kedvenc bio- és reform élelmiszerboltunknak.