Növekvő vendégszám, nagyobb kihívás

József az egyik legjobb séf, akit ismerek. Már elég régóta elhelyezkedett egy szálloda éttermének a vezetőjeként. A szálloda meglehetősen népszerű és igen csak jó helyen fekszik, egy termálfürdőhöz közel. Az utóbbi években folyamatos erőfeszítéseket tettek arra, hogy különböző fejlesztésekkel és beruházásokkal növeljék a vendégek kényelmét. A hotelnek a reklámozása is egy központi feladat volt a menedzsment számára, melynek sikerült is eleget tenni a különféle marketing megoldásoknak hála.

A várt eredmény nem is maradt el: az utóbbi években folyamatosan növekszik a vendégszám. Évente 10-15%-al a fő szezonokat tekintve. A vendégek számának a növekedése Józsefet is kihívások elé állította, hiszen ez tendencia nagyobb leterheltséget is jelent a konyha számára. A hotel menedzsmentjét sikerült meggyőznie, hogy fejleszteni kell az étterem konyháját, hogy képesek legyenek helytállni. Ebben az esetben nem volt elég az, hogy több emberi munkaerőt vegyenek fel. Új gépekre is szükség volt a konyha számára, ha az továbbra is megfelelően akarják működtetni.

Józsi, mint szakmabeli, tudta, hogy kiktől érdemes vásárolni, ha új nagykonyhai gépekről van szó. Ez a forgalmazó nem más, mint a Gastro & Ice Dealer. A forgalmazó weboldalát gondosan végig nézte, és örömmel nyugtázta, hogy itt minden berendezést meg fog tudni rendelni, amire szüksége lesz a konyhájában.

Az egyik legfontosabb gép, ami nem hiányozhat, az a burgonyakoptató. Ezzel a szerkezettel kilehet váltani a burgonyának a kézzel történő pucolását. Nagyobb mennyiség esetén egy ilyen szerkezetnek a használata szinte kötelező, mert amúgy túl lassan haladna a munka. A burgonya az egyik legnépszerűbb köret, így rengeteg kerül felhasználásra egy nagy forgalmú étteremben. A forgalmazó weboldalán ezek a gépek meg is találhatóak az előkészítőgépek termékkategóriában. Több méretben is lehetséges innen ezeket a szerkezeteket megrendelni, annak függvényében, hogy mekkora burgonyamennyiséggel szeretnénk egyszerre dolgozni. József egy olasz márkájú berendezést rendelt meg, mert azt tartja az egyik legmegbízhatóbbnak. Ezzel a géppel egyébként nem csak burgonyát koptathat a jövőben, de egyéb zöldségeket is. Az eszköz nagy előnye, hogy egy speciális csiszolóanyaggal rendelkezik a belső terében, aminek hála a termékek feldolgozása közbeni veszteség minimális. Ez egy költséghatékonyan működő konyha esetében nagyon fontos.

Az étteremben az egyik leggyakrabban rendelt étel a pizza, így nem véletlen, hogy egy pizzatészta nyújtó gépezet vásárlására is szükség volt. A Gastro & Ice Dealer weboldalán keresztül egy ilyen eszköznek a beszerzését is elintézhetjük, ráadásul verhetetlen áron. A választék ebben az esetben is igen nagy.  A pizzák kívánt méretétől függően választhatjuk ki az ideális kialakítású szerkezetet. A legnagyobb típusú tészta nyújtóval akár 500 milliméteres átmérőjű pizzákat is készíthetünk, ha arra van szükség. Ezek a gépek annyira profik, hogy még a pizzatészta vastagságán és változtathatunk. A gyártása során rozsdamentes acélt használtak fel és a tervezésre különösen oda figyeltek, így egy igazán strapabíró eszközt kapunk: képes arra, hogy óránként 400 darab tésztát préseljen, úgy, hogy közben nincs is szükség semmilyen beavatkozásra. Az így elkészített pizzatészták esztétikailag is helytállnak, hiszen a szélei szépen lekerekítettek és egyenletesek. A másik nagyon hasznos funkciója, hogy a tésztát némileg elősüti a préselése közben, így az nem ugrik össze. Az elősütésért felelős felső és alsó lapoknak a hőfokát akár külön-külön is van lehetőségünk szabályozni. Ennek a gépnek a kezelése nagyon egyszerű, köszönhetően a digitális panelnek.