Különleges nepáli karkötő egy különleges embernek

Évek óta vagyok törzsvendége az Óbester Panziónak, ha kimerültnek érzem magam, tudom, hogy náluk teljes feltöltődés és pihenés vár. Ez pedig leginkább a kitűnő személyzet miatt van így. Hétvégére ismét szállást foglaltunk náluk és szerettem volna valami szép ajándékkal meglepni kedvenc recepciósunkat, aki mindig olyan készségesen segít, ha bármire szükségünk van. Egyre közeledett a hétvége és én még mindig csak az elcsépelt feliratos bögre-ötletnél tartottam… Ám ekkor hirtelen eszembe jutott, hogy kolléganőm vásárolt a múltkor egy különleges karkötőt. Szokatlan csengésű neve miatt hosszasan gondolkoznom kellett, hogy pontosan milyen karkötő volt, elsőre csak az jutott eszembe, hogy nepáli termék.

Végül mégis bevillant, mala karkötőt vett. Innentől már sínen is volt a keresésem: Mala – karkötő – Nepáli termékek. Elsők között dobta ki a https://www.nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok oldalt, aminek nagyon megörültem, mert rengeteg gyönyörű ajándékötlet közül válogathattam. Az oldal tulajdonosa többször is járt Nepálban, a webshopon kínált termékeket is maga válogatta ki illetve áldatta meg.

Keresgélés közben teljesen elmerültem az egzotikus weboldalban, szebbnél szebb képek, gyönyörű termékek és a tulajdonos személyes beszámolójának böngészése közben majdnem elfelejtettem, hogy miért is vagyok az oldalon. Ha az ember nem is tervezte, hogy rendel, akkor is nagyon sokat megtudhat a nepáli kultúráról és hagyományokról a weboldal segítségével. Minden terméknél részletes leírás és magyarázat segíti a döntést, látszik, hogy a webshop tulajdonosa alaposan ismeri a nepáli kultúrát és mondakört. Főleg a szobroknál nyújt fontos segítséget a bőséges magyarázat, hogy kit ábrázol és mi a vallási háttere, hogyan fejti ki a megvásárlójára jótékony hatását például egy Csenrézi szobor. A thangkák, amik hagyományos nepáli festmények, lenyűgözően szépek. Nagyon tetszett az oldalon, hogy a termékeket aprólékosan befotózták, minden motívumot meg lehet nézni alaposan, mielőtt megvenné az ember. Sőt, némelyik hangtálnál még egy rövid bemutató videó is fel van töltve, hiszen itt a hangzás az elsődleges szempont. Hasznos dolog, hogy az ár széles skálán mozog, vannak egyszerűbben díszített, elérhetőbb termékek illetve gazdagon díszített, prémium minőségűek is.

Miután észbe kaptam, hogy nem csak a tulajdonos nepáli útjainak blogját kellene olvasgatnom, hanem rendelnem sem ártana, gyorsan megtaláltam, amit kerestem. Minden termék lenyűgöző és a könyvek kivételével egyenesen Nepálból érkezett. Még különlegesebbé és autentikusabbá teszi őket, hogy nagyrészt kézzel készültek és legtöbbjükön egy magasrangú rinpoche áldása van rajtuk. Óriási a választék a füstölőkből is. A füstölők kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak és nagyrészt himalájai gyógynövényekből készültek. Több típus is a tértisztítást és gyógyítást segíti, de találunk az együttérzés illetve boldogság érzését erősítő füstölőket is. A részletes leírás és a fényképek itt is megkönnyítik a döntést.

Hogy mi lett a vége a nézelődésemnek?! Csak ahogy az már nőknél lenni szokott, vettem három mala karkötőt (egy vörös korallt, egy kókuszdióból készültet és egy lótusz malát), egy zöld színű Ganésa fej mintájú pólót, valamint egy kék gyógyító Buddha szobrot, néhány csomag füstölőt és egy csodaszép, belül Buddha szem szimbólummal díszített hangtálat. Mivel a rendelésem elérte a 17.000 Ft-ot, így a GLS kiszállítás ingyenes volt. Két nappal később meg is kaptam a rendelésem, pont olyan szép minden termék, mint a weboldalon. Már csak azt nem tudom, a recepciós hölgynek melyiket adom majd ajándékba, mert szívem szerint mindet megtartanám, annyira tetszenek….