A recepciós munkakörömbe egyre több feladat tartozik

Egy panzióban dolgozom recepciósként. Szeretem ezt a munkát, mivel rengeteg emberrel beszélgethetek, találkozhatok. Én egy társasági lény vagyok, szeretem az emberek társaságát, így számomra ez egy nagyon jó munkahely. Szerencsére nagyon népszerű a panzió, így rengeteg ember fordul meg nálunk, szinte mindig teltház van. Ennek köszönhetően sosem unatkozom, mindig van kivel szóba állnom.

Valószínűleg ha nem lenne ennyi vendég, akkor sem tudnék unatkozni, hiszen a főnököm mindig kitalál valamit. A recepciós munkakörömön kívül rengeteg egyéb tennivalóval kell foglalkoznom, nagyon sok dolgot bíznak rám. Az apróbb feladatoktól kezdve, az egészen nagy, lényeges dolgokig szeretik rám hárítani a munkákat. Én ezt általában nem veszem rossz néven, hiszen legalább így fontosnak érzem magam, valamint nem unatkozom.

A tegnapi különleges feladathoz azonban nem pont így álltam. A főnököm kijelentette, hogy keressem meg a co2 palack lehetséges vásárlási helyeit, válasszam ki azt, amelyik a legjobban megéri, majd rendeljek belőle kettőt. Ez a feladat azért nem nyerte el a tetszésemet, mivel azt sem tudtam, hogy mire kell ez a két palack, mire lehet pontosan használni, valamint fogalmam sem volt róla, hogy honnan lehet ilyesmit beszerezni.

Nem tudtam mit tenni, elkezdtem keresgélni az interneten. Sokáig böngésztem, mire rátaláltam a gazpalackfutar.com weboldalra. Az internetes oldalról megtudtam, hogy a co2 palackot felhasználják az élelmiszeriparban, a mélyhűtésre, a hegesztéshez, és még a sör csapolásához is. A szén-dioxid tehát egy gyakran alkalmazott gáz, ami a legismertebbek közé tartozik.

A weboldalról szén-dioxid palackot több méretben is lehet rendelni: öt, tíz, húsz, harminc, valamint harminchét és fél kilogrammos palackban. Természetesen a főnököm azt nem közölte velem, hogy az a két palack milyen méretű legyen, így meg kellett kérdeznem tőle. Kijelentette, hogy egy öt és egy tíz literes palackot vásároljak.

Miután megtudtam az összes szükséges információt, felhívtam a cég telefonszámát, akik egyből fel is vették a telefont. Így szerencsére nem kellett többször hívogassam őket, valamint a visszahívást kérő űrlapot sem kellett kitöltenem. Ez az űrlap szerintem nagyon hasznos, ugyanis ha magánszemélyként vásároltam volna valamilyen gázpalackot, biztos, hogy kértem volna a visszahívást, mivel így spórolni tudok a perceimmel.

A gazpalackfutar.com nem csak nagyon jó árban ajánlja a palackjait, hanem még ki is szállítja azokat. A gázcseretelep raktárukból Budapestre, és annak 20km-es vonzáskörzetébe bármilyen mennyiségben kiviszik a palackokat. Tehát még autóba sem kell ülni, csak egy telefonra van szükség ahhoz, hogy új gázt szerezzek be. Ez számomra nagyon fontos, hiszen nem tudom elhagyni a helyemet, muszáj a recepcióspultnál maradnom. A kiszállítás időpontja is megbeszélhető, a cég munkatársai rugalmasak az időpont egyeztetés során.

Az öt kilogrammos gázpalack kiszállított bruttó ára Budapesten 8.000 Ft, míg a tíz kilogrammos 9.500 Ft. Ahhoz képest, hogy még ki is szállítják a palackokat, szerintem nem kerülnek annyira sokba.

A gazpalackfutár oldaláról a szén-dioxid gázon kívül számos egyéb gáztípus is megvásárolható: PB gáz, hélium, argon, nitrogén, acetilén, oxigén, illetve akár corgon is. Amennyiben valamilyen gázra lesz otthon szükségem, biztos, hogy a gázpalackfutártól fogom megrendelni, ugyanis a szolgáltatásukkal teljes mértékben meg voltam elégedve.

A főnököm meg is dicsért, nem gondolta, hogy pár óra alatt sikerül beszereznem a két palackot. Kihangsúlyozta, hogy azért bízza rám mindig ezeket az érdekes feladatokat, mert tudja, hogy én mindent meg tudok oldani.